Головна » Інше » «Леоні» перейшов на чотириденку

«Леоні» перейшов на чотириденку

Логотип Leoni

Працівники заводу «Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ» на Львівщині віднедавна працюють лише чотири дні на тиждень. 

Про це повідомив генеральний директор підприємства Вернер Гайлінгер, передає«Вголос».

Підприємство змушене було скоротити робочий тиждень через відсутність замовлень, пояснив топ-менеджер, додавши, що в інакшому випадку частину персоналу довелось би звільнити.

«Зараз ми маємо погану ситуацію із замовленнями, але ми знаємо, що через два місяці будемо мати замовлення», — сказав Гайлінгер.

У зв’язку із впровадженням чотириденки розмір середньої зарплати на «Леоні» зменшився, і тепер завод може втратити можливість отримувати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Справа в тому, що для того, аби отримувати ПДВ «автоматом», середня зарплата працівників на підприємстві повинна перевищувати мінімальну щонайменше у 2,5 разу, а на «Леоні» вона зараз на 40 гривень не дотягує до цього мінімуму.

Голова Державної податкової служби у Львівській області Віталій Пекарчук пообіцяв Вернеру Гайлінгеру поклопотати у Києві, аби «Леоні» упродовж наступник двох місяців могло отримувати відшкодування ПДВ «автоматом».

«Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ» — підприємство німецького концерну Leoni; випускає кабельні мережі для автомобільної промисловості. Продукція заводу використовується в автомобілях Porsche, Volkswagen, Audi, Lamborghini, BMW, Honda.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...