Головна » Інше » У Львові відкрилось кафе львівської кухні

У Львові відкрилось кафе львівської кухні

Відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян відкрив кафе львівської кухні. 

Про це повідомив кореспондент «Прибутку».

Задля свого нового проекту підприємець переформатував один із своїх закладів — ресторан «Кентавр», що на пл. Ринок.

«Ми хотіли створити кафе, яке б було зрозуміле львів’янам. Та їжа, яка тут є, вона суто львівська. Таким не займається ніхто», — сказав Арзуманян.

Ціни в кафе «Кентавр», порівняно з ресторанними, будуть доступніші, повідомив ресторатор, зазначивши, що, якщо в ресторані середній чек складав 80 гривень, то в кафе, прогнозує, буде 50-60 грн.

Продукти для приготування страв у кафе купують виключно у місцевого товаровиробника, підкреслив Арзуманян.

Змін зазнав також інтер’єр «Кентавра». Дизайнер Володимир Костирко акцентував увагу відвідувачів на унікальних французьких та американських меню початку 20 століття з колекції знаменитого французького ресторанного критика Моріса Сайяна, який виступав під псевдонімом «Курнонський» (ці меню Вардкес Арзуманян придбав на аукціоні у Франції).

Кафе "Кентавр" у Львові

Дорогою в нижній зал можна побачити відновлений стінопис Володимира Патика 1973 року, присвяченого темі виноробства. А в безпосередньо в нижньому залі на стіні розміщені полички із «закрутками» — справжніми консерваціями, компотами та варенням.

Кафе "Кентавр" у Львові

Говорячи про феномен львівської кухні, Вардкес Арзуманян зазначив, що вона об’єднала у собі елементи кухонь різних народів, яку проживали і проживають у Львові. «У Львові українець робить фаршировану рибу подекуди навіть смачніше, ніж єврей», — сказав він.

Ресторанний бізнес потребує нових ідей

На сьогодні центр Львова просто забитий різноманітними кафе, піцеріями та ресторанами. На думку Вардкеса Арзуманяна, відкривати нові заклади тут — це самогубство. Тому, припускає, дуже скоро бізнесмени стануть освоювати віддалені від центру райони. Ідеальним форматом, на його думку, будуть невеликі закусочні для простих людей. Ще одна незаповнена у Львові ніша, вказує ресторатор, — це кафе для дітей.

Вардкес Арзуманян, окрім «Кентавра», має ще ресторани «Тарон» та «Mons Pius».

Карикатура на Вардкеса Арзуманяна
Карикатура на Вардкеса Арзуманяна. Фото: mediastar.net.ua

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...