Головна » Інше » В Україні можуть ввести податок на Skype та ICQ

В Україні можуть ввести податок на Skype та ICQ

Фото: tsn.ua

Українська влада має намір обкласти новим податком користувачів Skype та інших інтернет месенджерів. 

Про це повідомив глава Національної комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації Петро Яцук, передає «Обозрєватєль».

«Нові доходи можна отримувати тільки завдяки монетизації послуг доступу до контенту. Оператори зв’язку хочуть і мають повне право заробляти на передачі даних інтернет-додатків. Це природно. На сьогоднішній день всі мережі використовуються лише як транзитна труба. В результаті, компанії не хочуть продовжувати модернізувати мережі. Тому ми однозначно будемо розробляти нормативні документи в сфері регулювання доступу до послуг, інформації, контенту. Ми знаходимося на першому етапі – тільки відкриваємо двері. І ми не знаємо, що за нею буде», — заявив Яцук.

За його словами, НКРЗ буде починати переговори, як з операторами ринку телекомунікацій, так і з компаніями, які надають інтернет-послуги.

«Ось яскравий приклад – Skype. За три роки з невідомої компанії вона перетворилася на мільярдну за вартістю активу. Ця компанія, можна сказати, віртуальна. Крім співробітників і устаткування, на якому вони працюють, основну вартість Skype формує програмне забезпечення. Гроші вона приносить великі . Разом з тим зростає і навантаження на мережі. Операторам зв’язку нікуди дітися. Регулятори вимагають від них поліпшення якості послуг – розширення мереж. Але в операторів на це вже немає грошей. Ось це проблема. І якщо ми її не вирішимо спільними зусиллями, то вона тільки посилиться. І в нас буде 100 Мбіт / сек – швидкість доступу до мережі, але якість надання послуг – як по dial up (застаріла технологія передачі даних). А нові мобільні мережі четвертого покоління – 4G (LTE) – просто не будуть окупатися» , — вважає глава НКРЗ.

«Прибуток»

 

x

Рекомендуємо

Бар Wonderland у Львові

У Львові масово закриваються бари — гастроблогерка

Про масове зачинення барів та коктейль-барів у Львові повідомила гастроблогерка Оксана Левкова.