Головна » Інше » Журналісти викрили корпорацію Дубневичів у фінансуванні губернатора Костюка

Журналісти викрили корпорацію Дубневичів у фінансуванні губернатора Костюка

Корпорація «Колійні ремонтні технології» виплачує губернатору Львівщини Михайлові Костюку щомісяця майже по 15 000 гривень. 

Про це свідчить відомість зазначеного комерційного підприємства, яку опублікувала газета «Експрес», повідомляє Expres.ua.

Як встановили журналісти, КРТ здійснює виплати на користь теперішнього губернатора уже декілька років; виплати у незмінному розмірі тривали і після призначення Михайла Костюка на посаду голови Львівської облдержадміністрації.

Ось документ, про який пише видання:

Відомість Колійних ремонтних технологій щодо виплат Михайлові Костюку

Газета нагадує, що «Колійні ремонтні технології» декілька місяців тому опинилися у полі зору податкових органів, які запідозрили підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах і порушили відповідну кримінальну справу, а керівника підприємства Світлану Козинець було оголошено у міжнародний розшук.

У лютому цього року керівництво підприємства визнало факт ухилення від сплати податків і сплатило до бюджету декілька мільйонів донарахованих податків та штрафів.

Окрім того, як з’ясували журналісти «Експресу», у той час, коли Михайло Костюк очолював Укрзалізницю, корпорація «Колійні ремонтні технології», застосувавши сумнівну схему, виграло тендери на поставку виробів та матеріалів для залізниці на суму понад один мільярд гривень.

Зарплата голови Львівської ОДА становить орієнтовно 8 тисяч гривень, зазначає видання.

Власниками корпорації КРТ називають братів Ярослав і Богдан Дубневичі. У пресі раніше повідомлялося, що вони перебувають у дружніх стосунках із нинішнім губернатором Львівщини Михайлом Костюком. З подачі Костюка у січні 2009 року Ярослав Дубневич став предстаником ДП «Укрзалізниця» у Верховній Раді.

Михайло Костюк очолив Львівську обласну державну адміністрацію 2 листопада 2011 року.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...