Головна » Інше » Депутати Львівської облради перейнялись долею комунальних друкарень

Депутати Львівської облради перейнялись долею комунальних друкарень

Фото: businessinsider.com

У Львівській обласній раді створили робочу групу, яка має придумати, що далі робити з районними друкарнями, що перебувають у комунальній власності. 

Відповідне рішення прийняла на своєму засіданні постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності ЛОР, повідомила«Прибуток» прес-служба облради.

Упродовж 30 календарних днів робоча група має напрацювати проект рішення з приводу подальшої роботи друкарень.

Друкарні опинилися в центрі уваги депутатів нібито після того, як розглянули звернення від директора КП «Миколаївська районна друкарня» Олега Буга. У ньому керівник пише, що друкарня перебуває на межі банкрутства: основні засоби вийшли з ладу, а коштів на їхній ремонт немає.

Відтак Буга пропонує ліквідувати очолювану ним друкарню, поки не пізно.

На його думку, якщо зволікати з прийняттям рішення про ліквідацю, на комунальному підприємстві зростуть борги із зарплати та за комунальні послуги.

А оскільки в області загалом налічується шість друкарень, що є обласними комунальними підприємствами, депутати й вирішили «підійти до вирішення питання комплексно», повідомила прес-служба.

Історія з «Миколаївською районною друкарнею» виглядає трохи «мутною».

Будівля друкарні розташована у центрі Миколаєва. Її площа — майже 1000 кв. метрів. Окрім друкарні, у ній близько 40 років розташована редакція місцевої «районки» «Громада».

Головний редактор газети Степан Леськів  декілька років тому, у 2008-му, нарікав, що, починаючи з 2002 року, редакції не вдається підписати з керівництвом друкарні договір про оренду займаних приміщень, хоча до того часу із цим проблем не виникало.

Натомість, звертав увагу редактор, відбувались спроби через рішення сесії обласної ради отримати дозвіл на продаж цілісного майнового комплексу будівлі райдрукарні.

Леськів також повідомляв, що на той час більше 800 кв. метрів друкарні пустувало. Усе наявне друкарське обладнання, що було застаріле, друкарня продала на брухт. І через відсутність необхідного обладнання газета «Громада» з грудня 2003 року була змушена друкуватись у Львові в друкарні «Армія України».

Нагадаємо, Львівська облрада може оголосити банкрутами 16 комунальних аптек.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...