Головна » Інше » Малому бізнесу пообіцяли спрятливі умови. За мотивами громадських слухань

Малому бізнесу пообіцяли спрятливі умови. За мотивами громадських слухань

Фото: vladnews.ru

Вчора, 9 лютого, у Львові відбулися громадські слухання на тему: «Створення умов для малого і середнього бізнесу як один з основних пріоритетів економічного розвитку області». 

Ініціювала ці слухання ДПС у Львівській області. Участь в них взяли керівники податкової, облдержадміністрації, облради, міської ради Львова, ряду об’єднань підприємців, а також окремих представників малого і середнього бізнесу.

За інформацією прес-служби податківців, зустріч проводилася з метою надати можливість представникам підприємницьких кіл висловити свої побажання щодо організації роботи податкової служби у 2012 році, обговорити спірні питання та з’ясувати формат співпраці з ДПС у Львівській області з урахуванням змін у законодавстві, які набрали чинності з 1 січня цього року.

Підприємці, в основному, нарікали на нормативно-грошову оцінку землі, високі ставки екологічного податку, відшкодування ПДВ.

Голова ДПС у Львівській області Віталій Пекарчук запевнив присутніх, що усі отримані пропозиції і зауваження вивчатимуть — не тільки на обласному рівні, але й центральним апаратом ДПСУ.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак у своєму виступі звернув увагу на болюче для бізнесу питання — податковий тиск та всілякого роду перевірки контролюючих органів. Він наголосив, що доки не зменшиться тиск податкової на бізнес, доти бізнес йтиме в «тінь», зарплати виплачуватимуть у конвертах, інформує прес-служба ЛОР.

Віталій Пекарчук, в свою чергу, зазначив: «Фіскальний тиск на платника податків — не наш шлях. Нині відбувається перехід відомства від фіскальних методів роботи до створення структури для сервісного обслуговування платників. Зокрема, планується створення центрального офісу з обслуговування великих платників податків. Це стане поштовхом до започаткування важливих реформ, які згодом поширяться на всіх суб’єктів господарювання».

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...