Головна » Інше » ЛАЗ поставить Донецьку 40 автобусів

ЛАЗ поставить Донецьку 40 автобусів

Фото: bau.com.ua

Комунальне комерційне підприємство Донецької міськради «Донелектроавтотранс» 30 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Львівські автобусні заводи» на придбання 40 автобусів за 71,80 млн грн. 

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші Гроші».

За кошти міського бюджету придбано 30 міських автобусів та 10 туристичних. Всі автобуси обладнані кондиціонерами.

На тендер подали заявки вісім компаній, однак до участі були допущені лише дві пов’язані фірми – ТОВ «Львівські автобусні заводи» та ТОВ «Торгівельно-фінансова компанія «ЛАЗ», які контролюються російським підприємцем Ігорем Чуркіним, головою правління «ЛАЗ холдингу».

Заявки шести компаній, серед яких були автобуси за 60 млн грн., що на 12 млн грн. дешевше від продукції ЛАЗу, було відхилено під різними приводами. В тому числі пропозиція ДП «Автоскладальний завод № 1» з «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» Петра Порошенко була відхилена через відсутність даних про аналогічні поставки автобусів. Також було відхилено пропозиції ТОВ «Авто – Сіті – Бас», ТОВ «МАЗтранссервіс», ТОВ «Спец-Ком-Сервіс», ТОВ «ІнтерБус», підприємця Олега Валерійовича Блізнюка.

Разом з тим компанії Порошенка таким самим чином виграють тендери органів влади Криму на поставку автобусів та тролейбусів на сотні мільйонів. В Мінрегіонрозвитку та ЖКГ Криму визнають, що віддають перевагу «Богдану» у зв’язку з тим що, «тролейбуси «Богдан» вже зараз експлуатуються в Криму, тому не потрібна зміна ремонтної бази».

Компанія «ЛАЗ» за протекцією віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова стала монопольним постачальником засобів громадського транспорту для міст Євро-2012.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...