Головна » Інше » Львів програв ЛАЗу суд щодо автобусів до Євро-2012

Львів програв ЛАЗу суд щодо автобусів до Євро-2012

Фото: misto-market.com.ua

Господарський суд Львівської області зобов’язав львівське комунальне підприємство АТП № 1 сплатити 6,5 млн гривень за автобуси-«гармошки» виробництва Львівського автобусного заводу (ЛАЗ), поставлені місту ще в 2009 році.

Про це заявив генеральний директор заводу Ігор Малець, повідомила «Економічна правда» з посиланням на портал «Дело».

Згідно з повідомленням, рішення суду було передане у виконавчу службу, яка наклала арешт на рахунки АТП № 1.

На сьогодні ЛАЗ також готується відсудити залишок боргу, який становить 12 млн гривень, за автобуси, поставлені до Євро-2012.

Як відомо, конфлікт Львова та автобусного заводу триває вже рік. Львів, зокрема, відмовляється сплатити заборгованість за поставлені автобуси, звинувачуючи ЛАЗ у постачанні неякісної продукції.

За повідомленням місцевих ЗМІ, на обслуговуванні в АТП № 1 перебувають 33 автобуси ЛАЗ, з них п’ять автобусів-«гармошок», при цьому щодня від шести до дев’яти автобусів не виходять на маршрут через поломки.

Вартість одного 13-метрового автобуса – 1,56 млн грн., 10-метрового – 1,04 млн грн.

У березні 2010 року уряд і ТОВ «ЛАЗ» уклали меморандум про постачання 1,5 тис. автобусів і 500 тролейбусів для чотирьох українських міст, які прийматимуть Євро-2012. Загальна вартість замовлення – близько 3,5 млрд грн.

Однак наприкінці минулого року ЛАЗ повідомив про можливість з урахуванням фінансування виготовити максимум 50% держзамовлення.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...