Головна » Інше » ЛАЗ не ремонтуватиме автобуси безкоштовно

ЛАЗ не ремонтуватиме автобуси безкоштовно

Фото: auto.ria.ua

Львівський автобусний завод дав зрозуміти, що не зобов’язаний ремонтувати придбані Львовом автобуси безкоштовно. 

Прес-служба підприємства повідомила, що поламані машини не підлягають гарантійному ремонту, оскільки були пошкоджені «внаслідок некоректної експлуатації, що не є виною виробника», передає NewsMarket.

Факт некоректної експлуатації встановили фахівці ЛАЗу, провівши перевірку поломаних автобусів, які простоюють на АТП №1.

Зокрема, як з’ясувалось, один автобус поломався після того, як, переповнений пасажирами, наїхав на відкритий люк. У результаті деформувалася рама заднього моста і на ній з’явилася тріщина.

Окрім того, на підприємстві нагадали, що комунальне автотранспортне підприємство, яке експлуатує львівські автобуси, не підписало угоди про гарантійне обслуговування з сервісним центром заводу ЛАЗу та фірмами-виробниками вузлів та агрегатів Deutz Wabco та ZF.

«Зважаючи на те, що АТП №1 не проходить плановий техогляд машин, як це передбачено сервісною книжкою, ЛАЗ та фірми-виробники основних вузлів та агрегатів не можуть нести відповідальності за техніку та обслуговувати її в гарантійний період», — йдеться у повідомленні заводу.

Нагадаємо, за словами міського голови Львова Андрія Садового, із 33 придбаних у ЛАЗу автобусів із низьким рівнем підлоги 9 стоять на АТП із серйозними поломками паливної системи та двигуна. Відтак мер наполягає, щоб завод за власний кошт відремонтував поломані автобуси.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...