Головна » Інше » Ухвала про «сухий закон» у Львові не піддається виконанню

Ухвала про «сухий закон» у Львові не піддається виконанню

Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич наполягає, що виконати антиалкогольну ухвалу, яку прийняли у Львові, буде неможливо. 

Про це вона сказала у коментарі «Дзеркалу тижня».

«У ній закладено норми, які суперечать закону про дозвільну систему. Зокрема пункт про те, що Львівська міськрада видаватиме дозволи на торгівлю алкоголем, та зобов’язання департаменту економічної політики надати робочі місця людям, котрі втратять роботу у зв’язку з прийняттям зазначеної ухвали», — сказала Пайонкевич.

«Це не юридичний документ. Тому очікується, що прокуратура вимагатиме від міськради привести цей документ у відповідність до чинного законодавства», — додала головний юрист міськради.

Чиновницю не збентежив той факт, що міський голова Андрій Садовий цю ухвалу уже підписав.

Це виглядає доволі дивно, оскільки про те, що ухвала містить в собі пункти, які неможливо виконати, Гелена Пайонкевич заявляла ще під час тієї сесії, на якій депутати розглядали проект нашумілого документа. Та й сам мер, коли після прийняття ухвали його запитали, чи підпише він її, дав зрозуміти, що зробить це тільки після висновку юристів. «Було проголосовано багато додатків, вони є дуже суперечливими. Юристи все вивчають», — сказав він.

*

Тим часом 76,3% львів’ян підтримують заборону продажу алкоголю усюди у Львові, крім кафе, барів і ресторанів з 20:00 до 12:00, згідно з опитуванням, яке провів «Соціоінформ».

*

Нагадаємо, 18 грудня 2011 року Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Львова». Прийняття такої ухвали ініціював мер Садовий, але в його варіанті обмеження стосувалося лише малих архітектурних форм (МАФ). Депутати ж під тиском підприємців внесли доповнення до мерського варіанту і поширили заборону на всі заклади торгівлі, крім ресторанів, барів та кафе.

x

Рекомендуємо

Ятка з морозивом на площі Ринок у Львові

Яточникам у Львові вказали на їхнє місце

Депутати Львівської міської ради прийняли на сесії у четвер, 19 квітня, рішення, ...