Головна » Інше » Мер Львова підписав ухвалу про обмеження продажу алкоголю

Мер Львова підписав ухвалу про обмеження продажу алкоголю

Фото: inpic.ru

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав ухвалу щодо обмеження продажу алкоголю та слабоалкогольних напоїв у всіх закладах торгівлі, окрім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, ресторани тощо). 

Відтак, з 1 січня 2012 року алкоголь у місті можна продавати з 12.00 до 20.00, передає «Zaxid.net».

Ухвалу “Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Львова” мер підписав вчора

У коментарі ZAXID.NET Андрій Садовий сказав: «Ми маємо в Україні 450 міст, але не у всіх містах депутати і міські голови розуміють, яким великим злом є споювання людей. Окупанти, коли захоплюють землю, споюють людей, щоб зробити їх слабкими. І те, що ми бачимо сьогодні в Україні – це велика ганьба для всіх. Україна займає перше місце у світі по дитячому алкоголізму. Кожна четверта дитина, яка потрапляє з отруєнням в лікарню, – це отруєння алкоголем. Близько 40% дітей після 10 років вже вживають алкоголь».

Андрій Садовий додав: «Якби інші міста України теж прийняли заборону продажу алкоголю у нічний час, як є у Львові і Черкасах, це дало би великий позитивний ефект. Було б добре, якби депутати Верховної Ради прийняли таке правило на всю Україну, щоб алкоголь продавали тільки у спеціалізованих магазинах у чітко обмежений час, щоб було покарання за масовий продаж алкоголю неповнолітнім. Тоді нація буде здоровою і сильною».

Як інформував ZAXID.NET, депутати Львівської міської ради під час сесії не підтримали текст ухвали, яку запропонував міський голова Львова, щодо обмеження продажу у МАФах алкоголю, слабоалкогольних напоїв і пива. За проголосували лише 18 депутатів.

Натомість, за пропозицією керівника фракції «Свобода» Руслана Кошулинського, депутати внесли ряд змін до тексту ухвали і проголосували її у своєму варіанті. Міський голова Андрій Садовий вважає, що в такому вигляді ухвалу буде опротестовано прокуратурою, і вона не матиме шансу на втілення.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...