Головна » Інше » У Львові хочуть заборонити продаж алкоголю у кіосках

У Львові хочуть заборонити продаж алкоголю у кіосках

Фото: segodnya.ua

Львівська міська рада підготувала ухвалу, яка має на меті заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах. 

Основним аргументом міських чиновників є те, що саме 80% складених протоколів щодо продажу алкоголю неповнолітнім були складені саме на продавців кіосків. Про це сьогодні під час громадських слухань щодо цього питання повідомила начальник Департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, передає «Львівський портал».

За її словами, головна мета даної ухвали зменшити рівень дитячого алкоголізму, оскільки неповнолітнім частіше всього продають алкоголь у кіосках. Якщо у великих магазинах та супермаркетах встановлено відеоспостереження, то в кіосках майже неможливо проконтролювати продаж алкогольної продукції підліткам. Водночас І. Кулинич додала, що МАФи і надалі зможуть торгувати іншими товарами.

Обговорити ініціативу міської влади на громадські слухання прийшли кілька сотень підприємців-власників МАФів. Найбільше підприємці невдоволені тим, що міська рада попередньо дала дозвіл на проведення капітальних реконструкцій кіосків, а тепер хоче заборонити одне з найприбутковіших джерел доходу.

«Якби я знав, що буде така заборона, я б не вкладав десятки тисяч гривень в реконструкцію. Всі не можуть торгувати хімією. Якщо ви хочете боротись з дитячим алкоголізмом, до беріть приклад з ДАІ – збільште штрафи в десять разів і проблема відійде сама по собі», – зазначив під час свого виступу приватний підприємець Євген Міхальов.

Окрім того, підприємці висловили згоду також встановлювати відеоспостереження у МАФах.

Лунали й пропозиції заборонити продаж алкогольної продукції взагалі: і в магазинах, і в супермаркетах.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...