Головна » Інше » Фахівець з Англії провів тренінг для агропідприємців Львівщини

Фахівець з Англії провів тренінг для агропідприємців Львівщини

Фермери та сервіс-провайдери Львівщини мали змогу побувати на майстер-класі фахівця з Англії Генрі Метюса. Тема майстер-класу: «Маркетинг та менеджмент у сільському господарстві». Генрі Метюс аналогічні тренінги проводить для фермерів Азії, Європи та Південної Африки.
 
Однією з цілей майстер-класу є формування ставлення до сільського господарства, як до бізнесу, оскільки часто вітчизняні фермери не сприймають свою роботу як бізнес і не використовують для розвитку класичні бізнесові терміни, повідомила«Прибуток» прес-служба проекту «Агро-Львів».
 
Основні поняття маркетингу та менеджменту, місія та візія бізнесу, стратегічне бачення розвитку, правильний бізнес-план, важливість вміння формулювати свої цілі та визначати потреба споживачів, SWOT-аналіз, визначення цінності бізнесу та ще багато тем лектор поєднав з практичними завданнями для учасників тренінгу.
 
Окрім фермерів та сервіс-провайдерів участь у тренінгу взяли студенти, члени Львівської аграрної дорадчої служби та учасники проекту «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів»). Зазначимо, що саме проект запросив Генрі Метюса для проведення тренінгу.
Учасники тренінгу задоволені, що взяли участь у заході. Кажуть, що у нинішніх умовах важливий правильний підхід до сільського господарства і розуміння його перспектив та загроз.
 
Інформація про проект:
 
«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» – проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.
 
Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2012 р.
 
Проект складається з кількох компонентів:
 
  • «Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;
  • «Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;
  • «Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.
x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...