Головна » Інше » Фабрика презервативів у Новояворівську не виплачує працівникам зарплату

Фабрика презервативів у Новояворівську не виплачує працівникам зарплату

Фото: novostey.com

Фабрика латексних виробів «Перфект» (м. Новояворівськ, Львівська обл.) накопичила борги із заробітної плати перед своїми працівниками. 

У зв’язку з цим керівництво підприємства викликали на розмову у Яворівську райдержадміністрацію, інформує «Вголос».

Суму заборгованості не вказано.

Нагадаємо, торік Господарський суд Львівської області наклав арешт на майно фабрики та торгову марку «Перфект» через кредиторську заборгованість перед Всеукраїнським акціонерним банком (VAB).

Власник новояворівського виробника презервативів, поляк Єжи Конік, назвав це не інакше як рейдерською атакою з боку бізнесмена Сергія Максимова, основного акціонера VAB. «Є фірма із Дніпропетровська, яка хоче купити фабрику «Перфект», — зазначив тоді Конік.

До речі, саме у Дніпропетровську в 2010 р. потужне виробництво презервативів запустила компанія MedPack Swiss A.G. (Швейцарія). Підприємство активно співпрацює з Фондом Олени Пінчук Анти-СНІД. 

Проблеми з VAB Банком у «Перфекту» намалювалися ще восени 2009-го. Банк домагався закриття підприємства.

Фабрика «Перфект» розпочала виробництво у червні 2004 року. В її запуск Єжи Конік та його бізнес-партнер Яцек Новацкі інвестували більше 2 мільйонів доларів. Донедавна фабрика забезпечувала, за її даними, 20% українського ринку презервативів. При виробництві 120 млн. кондомів в рік третину продукції підприємство експортувало в Словаччину, Угорщину та Польщу.

На підприємстві працює 90 чоловік.

«Перфект» від самої появи супроводжували негаразди. Ще до запуску підприємства у 2004-му у Новояворівську відбувалися численні протести незадоволених мешканців, які вважали таке виробництво шкідливим. Проти будівництва фабрики відкрито заявляла ЛОО УРП «Собор» та депутат Олег Тягнибок.

Польським бізнесменам було складно знайти підтримку, оскільки землю, на якій планували збудувати фабрику, вони захопили самовільно (лише згодом отримали рішення Новояворівської міської ради про відвід ділянки).

Після скасування пільг для суб’єктів СЕЗ у 2005-му «Перфект», розташований на території СЕЗ «Яворів», тривалий час не працював.

Єжи Конік робить бізнес в Україні 24 роки. Починав з продажу квітів (фірми «Роксолана», «Либідь», «Украфлора»). Загалом реалізував близько двадцяти бізнес-проектів. Один з них — торговий центр «Магнус» в центрі Львова (колишній ЦУМ), який він втілював разом з українськими партнерами. Проте, після того, як поляки вклали в проект значні кошти, українські бізнесмени «бортанули» їх нібито на підставі підроблених документів. У 2004 році ця справа набула міжнародного масштабу, про неї говорили у Варшаві та Києві. Тодішній президент Леонід Кучма привселюдно обіцяв захистити польські інвестиції.

Згодом скандал затих і, здається, поляки так і не добилися всього того, чого вимагали.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...