Головна » Інше » На прикладі «ВКонтакте» у Львові вчать школярів уникати загроз в Інтернеті

На прикладі «ВКонтакте» у Львові вчать школярів уникати загроз в Інтернеті

Фото: press-centre.com.ua

Середню школу №82 першою у Львові підключили до швидкісного Інтернету. 

Про це повідомив менеджер зі зв’язків з громадськістю Львівської філії ПрАТ «Київстар» Віктор Гальчинський на прес-конференції сьогодні, 27 вересня.

Послуга інтернет-зв’язку надається за технологією FTTB в рамках співпраці мобільного оператора та Міністерства освіти і науки, та є безкоштовною.

До кінця 2011 року «Київстар» планує забезпечити швидкісним доступом до Мережі ще 200 українських шкіл, в т.ч. декілька шкіл у Червонограді, Дрогобичі і Трускавці.

На запитання, чому у Львові компанія зупинилась саме на СШ №82, Гальчинський відповів: «Ця школа знаходиться у зоні покриття «Київстар». Цю школу ми знаємо». Як зазначила директор школи Надія Дмитрик, раніше мобільний оператор подарував цій школі клас для дітей з особливими потребами (в СШ №82 навчається 13 дітей з порушеннями опорно-рухового апарату).

Швидкісним інтернетом учні зможуть користуватися з 7 години ранку і до 6 години вечора на швидкості 10 Мбіт/с (з 18:00 до 07:00 швидкість становитиме 1 Мбіт/с). Цього достатньо, щоб проводити відео-конференції та відкриті уроки спільно зі школами з інших міст.

Аби продемонструвати нові можливості, сьогодні три школи — у Львові, Києві та Дніпропетровську — провели, використовуючи відео-конференцію, спільний відкритий урок для учнів молодших класів з онлайн-безпеки.

Під час цього уроку школярам розповіли про те, як їм вберегтися від загроз, які їх підстерігають в Мережі. Перевірити отриманні знання діти могли на комп’ютерах у розробленому спеціалістами «Київстар» інтерактивному квесті. Одне із запитань квесту стосувалося того, які дані дітям небезпечно залишати у соціальних мережах. Для прикладу було взято соцмережу «ВКонтакте».

Львівські школярі пройшли квест швидше від своїх київських та дніпропетровських ровесників.

Після закінчення уроку діти зізнались, що більшість із того, про що їм розповіли на уроці, вони знали раніше.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...