Головна » Бізнес » Транспорт » Львівські перевізники натякнули, що пора підвищувати вартість проїзду
Львівська маршрутка
Маршрутка. Фото умовне

Львівські перевізники натякнули, що пора підвищувати вартість проїзду

Перевізники Львова попередили, що, як не підняти вартість проїзду в міському громадському автотранспорті, він може зупинитись найближчими днями.

Про це йдеться у зверненнях Львівського обласного відділення ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» (ВААП) та автотранспортних підприємств, які отримала Львівська міська рада, інформує її прес-служба.

Перевізники наголошують, що проведена у зв’язку з дефіцитом та різким здорожчанням пального в Україні оптимізації транспортної мережі, не допомагає.

«За останні три місяці ціна на пальне зросла від 30 грн за літр до більш ніж 50 грн. Так, у квітні середня вартість за один літр складала 38 грн, зараз підприємства з перебоями закуповують дизпаливо по 48 грн за літр. Крім того, у зв’язку із скасуванням державного регулювання цін на пальне, експерти прогнозують стрибок ціни до 65-70 грн за літр», — зазначено в листі від обласного відділення ВААП, який підписав його голова Іван Велійка.

Міські перевізники, які входять до концерну «Екопастранс», передає прес-служба міськради, наголошують, що «така ситуація може призвести до зупинки громадських перевезень».

На скільки перевізники вважають за необхідне підняти вартість проїзду в міських маршрутках, не уточнюється.

На сьогодні проїзд в маршрутці у Львові коштує 10 гривень.

Раніше у Львові через дефіцит пального призупинили роботу кількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспортних одиниць. Загалом, за даними ЛМР, у Львові оптимізовано роботу до 20% громадського автотранспорту.

x

Рекомендуємо

Авіасполучення між Львовом та Ужгородом закривають

Авіакомпанія «Мотор Січ» має намір з 17 травня закрити рейс Київ-Львів-Ужгород, який ...